17 augustus 2016 Thuis!!

Als we uitstappen op Heathrow zijn we in gebouw 3 en voor onze volgende vlucht moeten we naar gebouw 5. Na vele gangen komen we aan bij de rij voor de bus, die ons naar T5 zal brengen. Gelukkig loopt de rij lekker door en voor we het weten zitten we in de bus, die ons 10 minuten door de catacomben van Heathrow rijdt.

2016-08-17 06.37.36

Bij T5 kunnen we onze boardingpassen voor de tweede vlucht laten printen om vervolgens weer de rij in te mogen voor de boardingpascheck en de securitycheck. Gelukkig hoeven dit keer onze schoenen niet uit. Michael en Steven hebben wel een dubbele controle, maar ik mag na het poortje al doorlopen en hoef niet meer in de scan.

Ook hier hebben we genoeg tijd. Gelukkig maar, want het vliegtuig heeft 20 minuten moeten taxiën voordat we bij de gate waren en die tijd zijn we kwijt. We weten dat het hier vaak veel tijd kost om door alle checks en de rij voor de bus heen te komen. Mensen achter ons in de rij bij de bus halen de volgende vlucht al niet meer.

Wij kunnen nu gewoon naar de gate wandelen. Dan ga ik op zoek naar een flesje water voor Steven. Als ik bij de winkel in de rij bij de kassa sta zie ik dat ik mijn boardingpas moet hebben…….en die heeft Michael. Met lege handen terug dan maar.

Als ik aan kom lopen zie ik Michael al boarden……….he, hoe kan dat nu? We hebben nog zoveel tijd? Het blijkt dat Michael is gaan preboarden. Als je handbagage incheckt als ruimbagage, mag je al boarden en het vliegtuig in voordat de rest van de passagiers komt. Dit inchecken is gratis.

Ik probeer nog een flesje water uit de automaat te halen, maar die heeft duidelijk geen zin in mijn creditcard. Dan geef ik het op en sluit me aan bij Michael en Steven om het vliegtuig in te gaan.

We zitten lekker al als de rest van de passagiers binnen komt. Het valt me op wat er aan handbagage meekomt. Er komt een mevrouw binnen met 2 koffers ( grootste maat handbagage) en een grote tas en een meneer met een gitaar die een volledig bagagevak inneemt en een grote rugzak, die een ander bagagevak vult. Logisch dat ze problemen hebben met de ruimte in de vakken op deze korte vluchten. Daarom zullen ze gratis een incheck van bagage doen.

De vlucht is kort en we gaan al landen als we het laatste slokje van ons drinken naar binnen gieten. We zijn weer in Nederland en ik zet blij de mobiele gegevens op mijn telefoon weer aan. Er komen meteen allerlei appjes via Whatsapp en Messenger binnen en voordat we uitstappen meld ik dat we geland zijn en beantwoord ik wat appjes.

2016-08-17_0186 2016-08-17 09.24.00

Ondertussen is het 15.30 uur en gaan we op weg naar de douane en de bagage. De rij voor de Europese paspoorten loopt lekker door en we staan al bij de bagageband als hij net gaat lopen. Het duurt dan ook niet lang voordat onze twee handbagagekoffertjes langs komen en vlak daarna ook de koffers en de tas.

2016-08-17 15.46.40 2016-08-17 15.56.03 2016-08-17 16.08.37

Blij met de snelle afhandeling gaan we op zoek naar de vertrekhal. Onze auto zal tussen vertrekhal 2 en 3 weer op ons staan te wachten. Blijkbaar zijn wij sneller, want we moeten nog even op de auto wachten. Gelukkig is het nu ook heerlijk weer in Nederland en we genieten van de 25 graden en het zonnetje.

Met een dubbel gevoel rijden we de autoweg op. Lekker om weer naar huis te gaan, maar ook wel wat onwennig. Je went toch ook wel snel aan het Amerikaanse leven. We beseffen ons dat we in het spitsuur zitten als alle signalering aangaat en de auto’s voor ons langzamer gaan rijden. Tja, das waar, ondertussen is het al half vijf.

We rijden lekker binnendoor via Alphen aan de Rijn en zijn met een half uurtje thuis. Als ik uitstap hoor ik een blij mauwen en Pluis, onze kat, komt al aangelopen. Wat een welkom. Ook de buurman, die net naar buiten komt, praat snel even bij tijdens het uitladen van de bagage.

2016-08-17_0188 2016-08-17 16.25.27 2016-08-17 17.12.23 2016-08-17 21.41.36

Dan zijn we weer thuis! Ik ga boodschappen doen, Michael duikt zijn bed in en Steven praat bij via Skype.

We willen iedereen bedanken voor het meeleven en lezen. Voor ons was het erg leuk om alle reacties elke dag te bekijken.

2 thoughts on “17 augustus 2016 Thuis!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *