11 augustus 2016 Bijtanken

 

We hebben gisteren al gemerkt dat de energie wat op begint te raken en zeker Michael heeft zijn tijd nodig om weer op te laden. Dus vandaag een lekker rustige dag.

Het geeft mij eindelijk de tijd om de foto’s te ordenen. In het begin van de vakantie is dat nog wel gelukt, maar de afgelopen week heeft het een beetje aan tijd ontbroken. In Universal heb ik gewisseld van fototoestel naar telefoon vanwege attracties waar niets in mee kon. Op andere dagen zijn er foto’s gemaakt met twee toestellen. Ondertussen is het aantal foto’s al aardig opgelopen en ben ik al op zo’n 6000 aangekomen. Dit is geen raar aantal voor mij hoor. Ik kom meestal met een dergelijk aantal thuis. Een dag dierenpark levert al gauw 500 foto’s op.

Sinds ik scrap ben ik anders tegen het vastleggen van herinneringen aan gaan kijken. Hierdoor ben ik anders gaan fotograferen. Ik maak nu fotoreportages met een begin en een eind. Ik maak ook foto’s van de ingang van een park en ook weer als we weggaan. Zo is het verhaal voor mij completer. Daarnaast maak ik regelmatig foto’s van dagelijkse dingen. Denk maar eens na, wat vandaag zo gewoon is voor ons, is het over 10 of 20 jaar niet meer. Dan is alles veranderd. Het is leuk om toch eens terug te kunnen kijken en zien wat je bezig heeft gehouden.

In de vakanties zijn mijn fotoreportages misschien nog wel wat uitgebreider dan normaal. Dan houd ik ook rekening met het maken van de blog en denk ik na bij alles wat ik zie of het leuk is en of de foto het verhaal kan verhelderen. Ook vragen die op het blog langs komen zetten me vaak aan het denken over foto’s. Dat is de reden dat ik ook foto’s maak in de supermarkt en in andere winkels.

2016-08-11_0007 2016-08-11_0008 2016-08-11_0012 2016-08-11_0017

Terwijl buiten het zonnetje heerlijk schijnt orden ik mijn foto’s en Steven speelt een spel op de computer. Ik realiseer me dat we hier eigenlijk nog nooit buiten hebben gezeten. Dit rijtjeshuis heeft geen zwembad. Er is een algemeen zwembad, een tennisbaan en een fitnessruimte aanwezig. Daar mogen we gebruik van maken. De tuin bestaat hier eigenlijk uit een soort overdekt terras met een tafel met stoelen. Via een hordeur kan je achter het terras op het gras komen. Wij merkten bij het huren van de villa’s dat we het zwembad steeds minder gingen gebruiken en dan is dit een prima oplossing.

2016-08-11_0013 2016-08-11_0015 2016-08-11_0020 2016-08-11_0021  2016-08-11_0023

Vlak achter ons huis begint een volgende wijk: Cumbrian Lakes. ONze achtertuin grenst aan de muur rondom deze “gated” wijk.  Hier hebben we twee jaar geleden een villa gehuurd. De wijk waar we nu zijn: Fiësta Key ligt tussen Cumbrian Lakes en Eagle Point. In 2009 hebben we een villa in Eagle Point gehuurd, waarvan de tuin precies uitkeek op de ingang van de wijk waar we nu zitten. Ik zag steeds auto’s door het hek van deze wijk gaan en heb me toen regelmatig afgevraagd wat dit voor wijk zou zijn.

2016-08-11_0025 2016-08-11_0026 2016-08-11_0028 2016-08-11_0027

Ik moet zeggen dat ik het een prima plek vind. Eigenlijk alle wijken aan Poinciana Boulevard. Je zit hier rustig en toch dichtbij de parken. Daarnaast kan je via Orange Blossom Trail (17) , richting Haines City, ook redelijk snel de I4  bereiken om richting Tampa te gaan.

2016-08-11_0033 2016-08-11_0036 2016-08-11_0038

Daar waar het stippeltje op de laatste foto staat, is het huis dat wij huren.

Michael heeft de rust echt nodig en slaapt de hele dag. We laten het rondje shoppen lekker gaan. Dat kan in de volgende dagen ook nog. Steven en ik vermaken ons prima! Ik heb eindelijk tijd om ook weer eens mijn haakwerk erbij te pakken. Rond een uur of vijf plof ik lekker op de bank met haakwerk en de tv. Dit is de eerste keer dat ik deze vakantie televisie kijk. Met 100 zenders, hier in Amerika, is er altijd wel wat op tv en ik zet “Runaway Bride” op. Ik moet er wel weer even aan wennen dat er elke 10 minuten reclame komt.

Het rommelt al even en er breekt een Floridiaans buitje los. No problem……wij zijn lekker binnen. Het duurt ook niet heel lang.

Michael wordt rond 17.30 uur wakker en we maken wat te eten. Steven eet zijn noodles van $ 0,28 op, ik eet een maaltijd en Michael neemt hot pockets. Wij zijn in de vakantie niet zo van het koken. Het blijft tenslotte vakantie en dit is ook heel lekker.

2016-08-11_0047 2016-08-11_0053 2016-08-11_0055 2016-08-11_0056

 

6 thoughts on “11 augustus 2016 Bijtanken

 1. Geweldig hoor dat je zoveel foto’s schiet. Heerlijk om later het ‘verhaal’ vanuit je foto’s terug te kunnen lezen. Het enige nadeel is dat je er thuis heel veel werk eraan hebt om door je foto’s heen te bladeren. Voor je het weet ben je weer weggedroomd, hahahaha

 2. Heerlijk even niks doen, het blijft tenslotte vakantie!
  Lekker verslag! Ik maak ook altijd foto’s voor ‘later’ voor sommige mensen zijn het gekke foto’s maar voor ons belangrijk.

  Geniet nog maar van het heerlijke weer, in nl is het al herfst…..

 3. Vandaag was zo’n dag van alles mag en niks moet. Lekker kalmpjes aan doen. Nou ja,kalmpjes,de blog bijhouden is ook een heel karwei. Tenslotte willen de thuisblijvers wel alles van jullie vakantie weten! Ook voor jullie nadert het eind van weer een prachtige reis,geniet nog even. Voor je het weet,gaat ook voor jullie het “normale”leven weer beginnen!

 4. Zo’n rustige dag is ook heerlijk. Tenslotte is het vakantie!

  Wat leuk (en goed) dat je zoveel foto’s maakt. Een heel werk, maar dan heb je echt wat. Ik heb er nooit aan gedacht om het dagelijks leven vast te leggen, terwijl dat misschien nog wel het allerleukste is voor later.

 5. Een lekkere rustige dag dus. Is ook wel eens goed.
  Nu kun je dingen doen waar je deze vakantie nog niet aan toe bent gekomen. Haken bijvoorbeeld hahaha. Dat is bij mij deze vakantie niet gelukt.
  Hopelijk zijn de batterijtjes weer opgeladen voor morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *