De voorbereiding

Florida Flag
De vlag van Florida

Nog 2 dagen. Dan vliegen we weer. Naar Florida natuurlijk.

Dit jaar vliegen we weer op Miami. Daar vertrekken we weer snel voor een kleine week aan de westkust, de Golf van Mexico. In en rond Fort Myers, St. Petersburg en Clearwater gaan we wat bekende en onbekende dingen ondernemen. En daarna nog 2 heerlijke weken in Kissimmee/Orlando. Om ten slotte weer vanuit Miami terug te vliegen. Maar daar denken we nog even niet aan.

De vlucht. Dit jaar weer eens vanuit Amsterdam. Met Iberia Express naar Madrid en dan met Iberia naar Miami. De terugvlucht gaat met American Airlines van Miami naar Londen Heathrow en dan met British Airways naar D00121_270x210-1344454698453Amsterdam. Allemaal geboekt via flighttix.de

De auto. Via Expedia heb ik bij National een Standard SUV geboekt. Vanwege een klein foutje in het boekingssysteem (oeps!) voor nog geen €100 per week.

Accommodaties:

 • Miami: Clarion Inn & Suites Miami Airport in Miami Springs (1 nacht)
 • Ft. Myers:  Four Points by Sheraton Ft. Myers Airport (3 nachten)500-612168
 • St. Petersburg: La Quinta Inn Tampa Bay in Clearwater (2 nachten)
 • Kissimmee: Townhouse @ Fiesta Key community (2 weken)

In Kissimmee, vlak onder Orlando, huren we een zogenaamd Townhouse. Dezelfde als vorig jaar. Met drie slaapkamers, genoeg badkamers en (verwarmd) community zwembad. In de wijk (community) Fiesta Key. Vanuit daar zijn via Poinciana Boulevard de winkels en leuke dingen van Kissimmee, Orlando en omgeving heel gemakkelijk te bereiken. Een mooi huis voor een zeer acceptabele prijs.

Tickets voor attracties: We hebben nog steeds tickets voor de Walt Disney World parken de Magic Your Way Base Tickets (7 dagen Base Ticket met no expiration optie). Met zwempark opties. Daarnaast hebben we tickets gekocht voor het Universal Orlando Resort tb-citypass-atd_0(14 dagen). Dan gaan we eens kijken hoe het daar met Harry Potter gaat. Ook hebben we de Tampa Bay CityPASS gekocht. Daarmee kunnen we naar Busch Gardens TampaThe Florida Aquarium, Tampa’s Lowry Park ZooClearwater Marine Aquarium en het Museum of Science and Industry (MOSI). En dat gaan we zeker doen.

Via Groupon.com hebben we wat activiteiten. In Ft. Myers GlowGolf,  een river excursion met Pure Ft. Myers en twee honkbalwedstrijden van de Ft. Myers Miracle,. En in Kissimme een swamp safari / eco tour met een monstertruck bij Showcase of Citrus.8d95a20c2e2f2faddfc934151e7c5248

En last-but-not-least: In St. Petersburg twee wedstrijden van de Tampa Bay Rays tegen de New York Yankees!!

We hebben dus meer dan genoeg te doen.

Lees je de komende 3 weken mee met onze belevenissen?

#Michael66

 

Welcome to Florida USA

6 thoughts on “De voorbereiding

 1. Ik lees ook mee.
  Wij vliegen in augustus dezelfde route ben erg benieuwd of we aan 1 uur en 40 minuten overstaptijd genoeg hebben.
  Dus ben benieuwd hoe het jullie vergaat.
  Hoe veel overstaptijd hebben jullie?
  Maar veel plezier en ik lees met veel plezier mee
  Groetjes peter

  1. Hi Peter. Wij hebben 1:30u om over te stappen in Madrid. Ik heb er vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. Veel plezier alvast in augustus. En veel voorpret bij het meelezen vsan ons verslag! Gr. Michael

 2. Ik ga jullie zeker op de voet volgen en hopelijk ook nieuwe ideeen opdoen voor over 2 maanden.
  Geniet er lekker van ruim 2 weken zon en relax en fun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *